Patronunuzu idare etmek için 12 kolay yol

20.03.2018

Eğer başarı, sadece sizin kendi işinizi yapabilme yeteneğinize bağlı olsaydı mükemmel olurdu, fakat bu, işin yarısı bile değildir. Maaş artışları, terfiler ve diğer kazançlarınız direk olarak yöneticinizin sizi iyi yönetimesinden ziyade sizin yöneticinizi yönetebilme becerinize bağlıdır. Eğer aşağıdaki kuralları uygularsanız patronunuzu mutlu etmeniz ve size yardımcı olmasını sağlamanız çok zor olmaz.
1-Patronunuzu bir kaynak olarak düşünün. Patronunuzu sizi gözleyen biri ya da ebeveyn olarak görmekten ziyade işinizi yapmanıza yardımcı olacak bir hizmet sağlayıcısı olarak görün. Patronunuz, ihtiyacınız olan kaynakları bulur, size avantaj sağlayacak kararları alır, diğer bölümlerle olan ilişkilerinizi düzenler ve maaş artışınız için para bulur.
2-Sözünüzde durun. Patronunuz, işinizi tamamlayacağınız konusunda size güvenmek ister. Bu yüzden, bir görevi kabul ettiğinizde, ona baş koyun. Hiçbir zaman yapabileceğinizden daha fazlasını söz vermeyin ve her zaman görevi tamamlayın. Yoda’nın dediği gibi ‘Yap ya da yapma. Ama ‘deneme’ diye birşey yoktur.’
3-Hiçbir zaman sürpriz yapma, asla. Kötü bir haberin patronunuzu üzeceğini düşünseniz de bunu söylemek için son dakikaya kadar beklemeyin. Patronunuzu sıklıkla bilgilendirmek en iyi ve tek çaredir.
4-İşinizi ciddiye alın. Patronunuz mükemmel olmanızı beklemez, fakat yaptığınız işe saygı duyduğunuzu gördüğünde bundan memnun olur. Fakat bu kendinizi çok da ciddiye almanız gerektiği anlamına gelmez. İşiniz konusunda ciddi olun fakat yaptığınız küçük yanlışlıklara da gülebilin.
5-Fikrinizi söyleyin fakat sonra itaat edin. Patronunuzun aptalca bir karar vermek üzere olduğunu düşünüyorsanız başka bir alternatif önerin. Fakat, patronunuz bir karar verdikten sonra sorgulamayı bırakın ve kararı uygulamak için elinizden gelenin en iyisini yapın.
6-Şikayetler yerine çözümler sunun. Değiştirmeye sizin gönüllü olmadığınız ya da değiştirmenin patronunuzun elinde olmayan şeyler için şikayet etmeniz kadar rahatsızlık verici birşey olamaz. Kafanızda çözümü yoksa bir problemden bahsetmeyin.
7-Açık iletişim kurun. Patronunuzla iletişim kurarken kısa cümleler kurun, düşüncenizi açıklamak için kullanabileceğiniz en az sayıda cümleyi kurun ve anlaşılabilir olduğunuzdan emin olun.
8-En iyi işinizi çıkarın. Patronunuz işe kendinizi tam vermediğinizi anlar. İşi sanki sadece siz yapabilirmişcesine, diğer insanların aşamayacağı tüm engellerin üstesinden gelerek başarmanızı isterler. En iyi emeğinizi vermenizi isterler, dolayısıyla bunu onlara verin.
9-En iyi şekilde nasıl yönetileceğinizi anlatın. Tüm patronların bir yönetim tarzları olduğu için, patronunuza nasıl yönetilirseniz en iyi performansını verebileceğinizi anlatmak sizin görevinizdir. Bunu yapabilmek için de hem farkındalığınızın hem de cesaretinizin yüksek olması gerekir.
10-Her toplantı için gerektiğinden daha fazla hazırlanın. Baz zamanlar patronunuz işinizin detaylarına girmek isteyecektir. Kendine güvenli bir şekilde cevap verdiğinizde sizin becerikli, tereddüt ettiğinizde ise beceriksiz olduğunuzu düşünür. Patronunuzla geçireceğiniz her bir saat için en az bir saat hazırlık yapın.
11-Patronunuzun kariyeri ile ilgilenin. Kendinizi değerli yapmak için, patronunuzun ihtiyaç duyduğu şeyleri daha o ihtiyaç duyduğunu anlamadan vermelisiniz. Patronunuzun tecrübeleri ve bakış açısını öğrenerek bu ihtiyaçları tahmin etmeye çalışın.
12-Patronunuzu başarılı yapın. İş tanımınız nasıl olursa olsun, önceliğiniz her zaman patronunuzu başarılı kılmaktır. Aynı zamanda, patronunuzun görevi de sizi başarılı kılmaktır. Eğer patronunuz bu konsepti anlamıyorsa, önceliğiniz kendinize başka bir patron bulmaktır.
 

Kaynak: Forbes
Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek