2020 Yılında Yeni Yatırım Yapmak

29.06.2020

Yeni Yatırım Yapmak

 

Bu zamana kadar herhangi bir şekilde yeni bir yatırım yapıp, paranızı değerlendirme yoluna gitmediyseniz, geç kalmış sayılmazsınız. Öncelikle yatırım yapmak için, mevcut kaynaklarınızı değerlendirmeli ve kendinize uygun yatırım alanı bulmalısınız.

Yasalara göre 18 yaşını bitirmiş, belli bir sermaye sahibi ve bu sermayesini değerlendirerek kazançlarını artırmak isteyen herkes yatırımcı olabilir.
 

2020 Yılında Yeni Yatırım Yapmak İhtiyacı Nereden Doğar?

 

Yeni yatırım yapmak ihtiyacı en çok eldeki nakit parayı artırma ihtiyacından doğmaktadır. Ayrıca emeklilik dönemlerinde daha rahat bir hayat sürmek için, daha iyi bir kazanç elde etmek amacı ile de yatırım yapılabilir. Sermayeyi artırmanın en etkili yolu yatırım yapmaktır.

2020 yılının hem ülkemiz için hem de dünya ekonomisi için pek parlak geçtiğini söyleyemeyiz. Özellikle Koronavirüs pandemisinin ekonomilere verdiği tahribat oldukça ağır. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki; kendi birikiminize, devlet desteklerini ve banka kredilerini de dâhil ederseniz ve yatırım yapacağınız alan da iyi seçilirse, karlı çıkabilirsiniz.

İnsanlar, rahat bir geleceğin tadını çıkartmak için yatırım yaparlar ve bu çoğu insan için bir gerekliliktir.
 

Neden Yatırım Yapılmalı?
 

Yatırım yapmak, size başka bir gelir kaynağı sağlayabilir, emekliliğinizi finanse edebilmenize yardımcı olabilir ve hatta gelecekte oluşabilecek mali sıkıntılardan kurtulmanıza neden olabilir. Her şeyden önce, yatırım servetinizi büyütmeye yardımcı olacak finansal hedeflerinize ulaşmanıza ve zaman içinde satın alma gücünüzün artmasına yardımcı olur.

Ayrıca diyelim ki; son zamanlarda evinizi sattınız veya biraz para kazandınız. O zaman paranın sizin için çalışmasına ve zaman içinde büyümesine izin vermek akıllıca bir karardır.

Yatırım, zenginlik yaratabiliyorken, potansiyel kazanımları ilgili riskle dengelemek isteyebilirsiniz. 2020’nin başlangıcı Koronavirüs kriziyle gösterdiği gibi, piyasalar çok hızlı bir şekilde uçucu hale gelebilir. Bir yatırım yapmak uzun vadede iyi olabilir ancak bazı dönemlerde fiyatı önemli ölçüde sıçrayabilir. Durgunluklar, yatırım fiyatlarına daha uzun süre zarar verebilir, yeni yatırıma yakın zamanda veya koyduğunuz paraya hiç sahip olamayabilirsiniz.

CD’ler ve para piyasası hesapları gibi çok güvenli seçeneklerden, kurumsal tahviller gibi orta riskli seçeneklere ve hatta hisse senedi endeksi fonları gibi daha yüksek riskli getiriler sunan ve risk profilinize uyan yatırımlar bulabilirsiniz. Ayrıca çok yönlü ve çeşitli yani daha güvenli bir portföy oluşturmak için yatırımları da birleştirebilirsiniz.
 

2020 Yılında Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

 

Risk toleransı ve zaman ufkunun her biri, yatırımlarınızı nasıl tahsis edeceğinize karar vermek için büyük rol oynar. Her birinin değeri oynaklık dönemlerinde daha belirgin hale gelebilir.

Muhafazakâr yatırımcılar ya da emekliliğe yakın olanlar, portföylerinin daha büyük bir yüzdesini daha az riskli yatırımlara ayırmakta daha rahat olabilirler. Bunlar hem kısa, hem de orta vadeli hedefler bakımından tasarruf eden insanlar için mükemmeldir. Piyasa dalgalanırsa, CD’lere ve diğer FDIC korumalı hesaplara yapılan yatırımlar, değer kaybetmez ve ihtiyacınız olduğunda orada durur.
 

Yatırım Yapmaya Nasıl Başlanır?

 

Yatırım yapmaya başlamadan evvel bazı şeylere dikkat etmeniz gerekir. Öncelikli olan yatırım miktarına karar vermektir. Bütçenizden ne kadarını acil ihtiyaçlarınız için kenarda tutacaksınız ne kadarı ile yatırım yapacaksınız, bunu belirlemeniz gerekir. Tüh paranızı yatırıma bağlamamanız önemlidir.

Bir diğer faktörde, iyi ve kazandıracak yatırımı yapmak için araştırma yapmaktır. Hangi yatırım iyi kazandırır, hangisi risk barındırmaz, hangisi devlet garantisindedir, bilmeniz gerekir. Aslında hepsinin toplamı bir yatırım bulmanız yararınıza olacaktır. Yani hem iyi kazandıran, hem risk barındırmayan hem de devlet güvencesi olan yatırımları tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Bir önemli hususumuz da, yatırım seçeneklerini değerlendirmek olmalıdır. Yatırım yapmak için araştırma yaparken, karşımıza çok sayıda seçenek çıkabilir. Bu yüzden tüm olasılıkları değerlendirerek ve gerekirse bir yatırım uzmanına danışarak, yatırım yapmanız daha akıllıca olacaktır.
 

2020’de Yatırım Yapmak İçin En Uygun Sektörler

 

2020 yılı ve sonrası için her sektörde, iyi yatırım yapma olanakları sunulsa da, bazı sektörler bunun önüne geçebilmektedir. Bilişim ve teknoloji, günümüzün dijital dünyasında aktif rol almak isteyenler için tercih edilen bir sektördür. Ne miktarda bütçe ile giriş yapacağınız önemli değil, uygun yatırımı bulduktan sonra bilişim ve teknoloji yatırımlarında iyi kazanç elde edebilirsiniz.

İnşaat - emlak, tekstil - hazır giyim, enerji - doğal kaynaklar ve son zamanların gözde sektörü sağlık hizmetleri yatırım yapmak için uygun sektörler arasında başlıcalarıdır.
 

Yeni Bir Yatırım

 

Eğer sizde yeni bir yatırım yapmayı planlıyorsanız, Türkiye’nin en kapsamlı yatırım portalında bulunan yüzlerce farklı ilanı inceleyebilrisiniz.

Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek