TARIMDA ETKİN SU KULLANIM PROJESİ (Su İletim ve Dağıtım Yönetimi)

İlan Numarası
RF962923
Şirket Bilgileri
Başlık
TARIMDA ETKİN SU KULLANIM PROJESİ (Su İletim ve Dağıtım Yönetimi)
Sektör
Tarım Hayvancılık
Şirket İsmi
AKA TEKNOLOJİ
Şirket Türü
Şahıs
Kuruluş Yılı
2013
Çalışan sayısı
0-10
İş Tanımı
TARIMDA ETKİN SU KULLANIM projesi , sulama suyunun bir kaynaktan bir sulama bölgesine İLETİMİ ve bölge çiftçileri arasında planlı, kontrollü DAĞITIMI hakkındadır. İş fikri, konu ile ilgili çıkartılan yasalar ve stratejik planlara dayanmaktadır. Her türlü teşvik ve destek kapsamındadır. Hazırlanan fizibilite etüdü projenin yararlı ve yapılabilir olduğunu göstermiştir.
Proje kapsamında sulama yönetim sistemi ve modern donanımlar tasarlanmış, prototipleri üretilmiş ve başarıyla denenmiştir. Sistem, gerçek su gereksinim hesabına göre planlama; uzaktan kumanda ve ölçme ile akıllı şebeke üzerinde uygulama esasına dayanmaktadır. Ürünler iç ve dış pazarlara arz edilecektir. Proje tarımsal verim artışı ile ulusal ekonomiye katkı sağlayacaktır.
Gelir modeli mal satışı, hizmet arzı ve abonelik niteliğinde olacaktır.
Marka ve patent tescili yapılmıştır.
Güçlü Yanlar
Devlet, tatlı ve temiz su kaynaklarının yerel ve küresel düzeyde giderek yetersiz kalması karşısında, etkin su kullanımını düzenleyen kararlar almıştır. Konu 10. Kalkınma Planının (2014-2018) önemli maddelerinden birisi olmuştur. 6172 sayılı Sulama Birlikleri Yasası çıkartılmıştır. DSİ modern şebekeler kurmayı veya eski şebekeleri rehabilite etmeyi Stratejik Hedef olarak belirlemiştir. Şebekelerde modern izleme sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmaların destekleneceği açıklanmıştır.
Bu kararlar piyasada modernizasyon ve rehabilitasyon için yeni ve ileri teknoloji arayışı başlatmıştır. Özellikle proje yapımcısı ve yüklenici firmalar çözüm arayışı içindedirler.
Su Tasarrufu ve rekolte artışı sağlayan, planlama ve özel mekatronik otomasyon donanımı içeren entegre bir sistem tasarlanmıştır. Bu İNOVATİF ürün hali hazırda sulama yönetimi alanında hazırlanan ilk ve tek kapsamlı projedir. Bu sebeple piyasaya girişte etkili bir rekabet beklenmemektedir.
Fırsatlar
Yurt içinde 2016 sonu itibariyle 5,3 Milyon hektar alanda sulu tarım yapılmaktadır. Stratejik plan gereği DSİ nin 20 yıl içinde yapacağı yatırımlarla toplam sulama alanı 8,5 milyon ha olacak, bunun için yaklaşık 5,5 Milyar TL/Yıl yatırım yapılacaktır. Bu yatırımlarla her yıl 120 adet akıllı şebeke talebi oluşacağı hesaplanmaktadır.
Yayınlandı
12.03.2017
Satış Bilgileri
Satış Tipi
  • Eşit Ortaklık
Aranan Yatırım Tutarı
2,000,000.00 TL
Yıllık Ciro
13,000,000.00 TL
Stok Değeri
5,000,000.00 TL
Stok Fiyata Dahil
  • Evet
Makine / Demirbaş Değeri
1,000,000.00 TL
Demirbaş Fiyata Dahil
  • Evet
Esnek Ödeme Koşulları
Evet
Krediye Uygunluk
Evet
İş Bilgileri
Gayrimenkul Tipi
Fabrika
Gayrimenkul Durumu
Kiralık
Alanı (m2)
1500
İş Taşınabilir
Hayır
Satış Sebebi
Su önemli bir meta haline gelmiştir. Uluslararası sorunların önemli sebeplerinden birisidir. Bu bağlamda Planlı Sulama Yönetimi ülkemiz için stratejik bir projedir. Bu husus DSİ tarafından da teyit edilmektedir. Girişimci olarak öncelikli hedefimiz bu önemli projeyi hayata geçirmek, geliştirmek, ürünleri ve marka imajı ile kalıcı kılmaktır. Bunun için finansman gerekmektedir. Finansmanı ortak almak suretiyle bulmak istiyoruz.
Yönetim Devam Edecek
Evet
Konum
İl
Turkey
İlçe
ANKARA
Semt
ÇANKAYA
Haritayı genişlet
Lütfen şikayet nedeninizi belirtiniz.
Yükleniyor...
Are you sure you want to cancel your report?
Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek