AKSARAY HİLTON

İlan Numarası
RF112236
Şirket Bilgileri
Başlık
AKSARAY HİLTON
Sektör
Hizmet
Şirket İsmi
ATC PAZARLAMA TURİZM A.Ş.
Şirket Türü
Kuruluş Yılı
2015
Çalışan sayısı
0-10
İş Tanımı
Şirketimiz Aksaray ili OSB müdürlüğündeki 13.000 m2 araziyi otel yapmak üzere ,yap, işlet ,devret modeliyle 25 (+2 proje süresi) yıllığına kiralamıştır.
Organize sanayi bölgesi ile ruhsat çalışmaları başlamış olup bu aşamada şirket ortakları olarak Uluslararası bir otel zincirinin marka olarak kullanılması kararı alınmıştır.

1-Şu anda Aksaray OSB 850 hektarlık alan üzerine kurulu olup, 300 e yakın firma tahsis almış ve bunlardan 180 firma faaliyetlerine başlamıştır.

2- Dışardan gelen yatırımcıların talebi üzerine yeni 550 hektarlık bir yer tahsis talebi yapılmış olup (Tarım bakanlığından görüş bekleniyor tahsis edilecek yerle ilgili) bu alanın % 90’ı yatırımcılar tarafından OSB müdürlüğüne başvuru yapılarak dolmuştur.
Tarım bakanlığının görüşü olumlu olup OSB Müdürlüğünce 1 -2 aya kadar yer tahsisi yapılmaya başlanacağı ifade edilmektedir.

3-850+550 Hektarla birlikte Türkiye’nin 7.Büyük organize sanayi bölgesi olacağı ifade ediliyor.(OSB Müdürlüğünce)

4-OSB’de bulunan yatırımcılar arasında Sütaş , Mercedes Benz, Doğuş Çay ve Magna yatırımlarını tamamlamış ve faaliyet göstermektedirler. Brisa’nın yatırımı devam etmekte , 900 milyon dolarlık yatırım yapacak ve 500.000 m2 kapalı alan fabrika binası 110 milyon Euro’luk ek yatırım yapmakta ve üretim kapasitesini 19.000 araçtan 38.000 araca çıkarma kararı almıştır. Yatırımı tamamlanmıştır.

5-Yeni tahsis edilecek 550 ektarlık OSB’ye Goodyear, Pirelli, Backcourt ve Vestel enerji ortaklığı yer tahsisi için başv
Güçlü Yanlar
OSB Müdürlüğü ilgili otel projesine ek olarak bir de restoran yapılması için tarafımızdan istekte bulunmuş ve bu olumlu karşılanarak restoran projesi de oluşturulmuştur. (4 km çapta başka restoran bulunmuyor, OSB'nin kendi açtığı cafe tarzında 2 adet dükkan var; aylık 15.000 TL bedelle kiraya verdi Müdürlük.)
Restoran projesi tamamlanmış, otel için ise avam çizimler bitirilmiştir. Mimara ücretin % 25'î ödenmiştir. Ekte restoranın sözleşmesni de bulabilirsiniz.

Yatırıma 2016 yaz aylarında başlanılmıştır. Şu anda restoran kaba inşaatı bitmiş, otel için ise zemin etüdü, ÇED belgesi gibi çalışmalar tamamlanmıştır.

Bugün itibari ile tamamlanan işler şu şekilde listelenebilir:

- Resmi sözleşmeler yapılmıştır,
- Mimar ile anlaşılmıştır.
- Turizm Belgesi alınmıştır. (Hilton Aksaray olarak 142 odalı)
- Şirketin bütün sermayesi ödenmiştir.
- Restoran inşaatının büyük kısmı ödenmiştir.
- OSB'deki fabrikalar ile görüşülmüş, ön bilgilendirme yapılmıştır.

Fırsatlar
Kalan işler:

- Yatırım Teşvik Belgesi'nin alınması: 14 milyon TL'lik listemiz hazırdır; belgeyi 10 iş gününde onaylatacağını taahüt eden aracı firma ile belge onayı, takibi, kapatılması konularında toplam 50.000 TL karşılığı anlaşılmıştır. Bu belge ile 2 yıl ödemesiz kredi kullanılabilecektir. (KGF ile daha kolay olacağını düşünüyoruz.)
- Mimardan otelin son halinin alınması ve inşaat.

Burada şundan bahsetmek lazım ki, otel OSB içinde olacağından teşvik uygulamasında 6.bölgeye girmektedir. Buna müteakip personel maliyeti % 30 (sgk ve vergi teşvikleri) azalmaktadır, 7 milyon TL'ye kadar olan şirket karı üzerinden sadece % 2 vergi ödenecektir.)

Şirket ile ilgili olarak ATC Turizm'in kayıtlı sermayesi 600.000 TL olup tamamı ödenmiştir. Gebze'de bir restoran girişimi olmuş, orası için de yatırım yapılmıştır. Toplam şirkete sokulan para 1.5 milyon TL'dir.

Şirketin Gebze restoran ve Aksaray sair giderlerden dolayı 600.000 TL civarında geçmiş yıl zararı ve 150.000 TL civarında
Yayınlandı
13.07.2017
Satış Bilgileri
Satış Tipi
  • %100 Satış
Aranan Yatırım Tutarı
1,500,000.00 TL
Stok Değeri
600,000.00 TL
Stok Fiyata Dahil
  • Evet
Esnek Ödeme Koşulları
Evet
İş Bilgileri
Gayrimenkul Tipi
Otel
Gayrimenkul Durumu
Kiralık
Alanı (m2)
15500
Satış Sebebi
Şirket ortaklarından ikisinin turizmci olması ve son iki senedeki yüksek zararları nedeniyle yeni bir yatırıma finansman ayıramamaları.
Yönetim Devam Edecek
Hayır
Konum
İl
Turkey
İlçe
AKSARAY
Semt
MERKEZ
Haritayı genişlet
Lütfen şikayet nedeninizi belirtiniz.
Yükleniyor...
Are you sure you want to cancel your report?
Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek