Lingustica: Online Dil Eğitimi

İlan Numarası
RF184431
Proje Bilgileri
Başlık
Lingustica: Online Dil Eğitimi
Sektör
İnternet Yazılım
Proje Tanımı
Lingustica, İngilizce'yi online olarak oyun şeklinde öğretmeyi amaçlayan bir mobil uygulamadır. Kelimeler ve cümleler CEFR standartlarına göre sıralanmıştır. Aralıklı tekrar (Spaced Repetition), kullanıcıya özel kişiselleştirme ayarları, performans takibi, kolaydan zora doğru sıralanmış binlerce kelime ve cümle, CEFR seviyesine göre hazırlanmış ve kullanıcının seviyesine göre aktif hale gelen dilbilgisi konuları içermektedir. Şu anda IOS uygulaması mevcuttur ve uygulamada 2000 kelime, 2000 cümle ve 115 dilbilgisi konusu bulunmaktadır.
Güçlü Yanlar
Dünya üzerinde yaklaşık 200 milyon kişi online olarak İngilizce öğrenmektedir. Uygulama şu anda sadece Türkçe'den İngilizce eğitimini kapsamaktadır ve A2 seviyesine kadar öğrenim yapılabilmektedir. Ancak türkçe kısımların 8 dile çevrilmesi ile dünyaya açılması çok hızlı olacaktır. Ayrıca uygulamanın ileriki aşamalarında 12.000 kelime ile C2 seviyesine kadar İngilizce öğretilecektir. Android uygulaması da geliştirilerek kullanıcıların büyük çoğunluğuna ulaşılacaktır.
Fırsatlar
Dünya üzerinde busuu, memrise, duolingo, lingualeo, babbel gibi dil öğreten ve pazarda çok büyük yer edinmiş online uygulamalar vardır. Lingustica'da bu uygulamaların özelliklerinin yanında İngilizce'yi her koldan (listening, writing, speaking, reading gibi) eğlenilecek şekilde ve C2 seviyesine kadar öğretmesi planlanmıştır. Şu anda bunu yapmış bir program yoktur. Bu büyük firmalar en fazla 2000 kelime civarı kelime öğretmektedirler ve hepsinin kendine özgü eksik yanları vardır.

Uygulama, eklenecek diyaloglar, videolar, speaking egzersizleri gibi birtakım yeni özelliklerle pazarda çok büyük yer kazanacaktır. Ayrıca İngilizce'den sonra yeni diller de eklenmesi planlanmaktadır. Bu şekilde bakıldığında potansiyeli çok yüksektir.

Ayrıca, özel okullara pazarlanması planlanmaktadır. Bir yan uygulama geliştirilerek, öğrencilerin çalışmaları, her alandaki performansları öğretmenler tarafından kolayca takip edilebilecek ve kişiye özel çalışmalar yapılabilecektir
İlan Verme Sebebi
İlan verme amacım, şirketleşirken yatırımcıların maddi ve manevi desteklerinden faydalanma isteğimdir. Yazılım, İngilizce eğitim içeriği, grafik tasarım gibi alanlarda yeterince tecrübem olduğu söylenebilir. Ancak pazarlama, reklam, işletmecilik gibi mühendislikten uzak alanlarda her türlü yardıma açığım.

Maddi anlamdaki katkılar ise uygulamanın içeriğinin çok hızlı bir şekilde zenginleşmesine, yeni dillerin oluşmasına ve dünyada bir yer edinmesine imkan tanıyacaktır. Uygulamanın detaylarına web sitesinden veya App Store'dan ulaşabilirsiniz.
Proje Sahipleri Hakkında
2008 ODTÜ Makine Müh. Lisans, 2011 ODTÜ Makine Müh. Yüksek Lisans mezunuyum. Makine mühendisi olarak Ankara'da savunma sanayisinde 6 sene çalıştım. Son 1 sene boyunca Lingustica ile uğraşmaktayım. İşimden ayrıldım ve tamamen kendimi yazılım sektörüne adadım.

Bu projenin fikri, bütün yazılım faaliyetleri (IOS uygulaması, backend çalışmaları, website tasarımı), içerik çalışmaları (kelimeler, cümleler, dilbilgisi konuları) tarafıma aittir. İçerik oluştururken uzmanlardan faydalandım ancak genel olarak içerik oluşturma da tarafıma aittir.
Yayınlandı
23.05.2018
Şirket Bilgileri
Şahıs / Şirket
Şahıs
Şirket Türü
Şahıs
Yatırım Bilgileri
Aranan Yatırım Şekli
  • Azınlık Ortaklık
  • Eşit Ortaklık
Aranan Yatırım Tutarı
250,000.00 TL
Konum
İl
Turkey
İlçe
ANKARA
Semt
ÇANKAYA
Haritayı genişlet
Lütfen şikayet nedeninizi belirtiniz.
Yükleniyor...
Are you sure you want to cancel your report?
Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek