Girişimci olduğunuzu gösteren 12 şaşırtıcı işaret

23.09.2019

Girişimcilik hakkında yazılmış olan hemen hemen tüm makaleler bunun herkes için uygun olmayabileceğini söylerler. Fakat aynı zamanda bu makalelerde başarılı insanların paylaştıkları, güçlü bir iş ahlakı, direnç, ikna yeteneği ve disiplin gibi ortak özellikler sıralanır.

25 yıldır girişimcileri incelemekteyim ve bu insanlarının başarılarının temelinde toplumun aslında çok da değerli bulmadığı özelliklerinin yattığını gördüm. John D. Rockefeller, Henry Ford ve Oprah Winfrey gibi insanlar, yönetim guruları tarafından gösterilen yoldan giderek ve onların söyledikleri özelliklere sahip olarak büyük başarılar elde etmediler.

Dolayısıyla başkalarının sizin hakkınızda dediklerine veya size hangi etiketi uygun gördüklerine bakmayın. Belki de sizin için dezavantaj görünen özellikleriniz aslında sizin önemli silahlarınızdır. Aşağıda dezavantaj olarak görülebilen ama girişimci olabileceğinizi gösteren 12 işareti bulabilirsiniz.

1. Statükodan nefret etme. Neden öyle yapıldığı bilinmeden geçmişten bu yana birşeylerin aynı şekilde yapılması size mantıksız geliyor. Siz, vaktin geçmesini bekleyen ve sessizce bir köşede oturan biri değilsiniz. Sürüyü takip etmeyi de sevmiyorsunuz.

2. Çabuk sıkılma. Çabuk sıkılırsınız ve insanlar da bunun bir problem olduğunu düşünürler. Aslında sıkılmanızla ilgili bir sorun yoktur, yeteneklerinizin çok altında ve sizi zorlamayan aktivitelerden sıkılmanız normaldir. Bu yüzden okulda kırdığınız birçok dersten nefret ediyordunuz. Dünyadaki en zengin insanlardan biri olmadan önce üniversite eğitimini yarıda kesip okuldan ayrılan Bill Gates’i düşünün.

3. Başka işlerden kovulmuş olmak. Kendiniz için çok yaratıcısınız, başkaları için çalıştığınız zaman sürekli işten kovuluyor olabilirsiniz. Büyük bir dişlinin küçük bir parçası olmak sizin için çok zor çünkü başkalarının ilham alacağı ve katkıda bulunabilecekleri birşeyler yaratmak istiyorsunuz.

 

Projenize yatırımcı bulmak için tıklayın

 

4. İsyankar olarak etiketlenmiş olmak. Büyüklüğün rahatlık sınırlarının dışında bulunduğunun farkındasınız ve politikaların, kanunların ve regülasyonların size uygun olduğunu düşünmüyorsunuz. İsyankar ve kural tanımaz olarak tanımlanıyorsunuz ve eğer yapabilseniz yerçekimine de karşı gelirsiniz.

5. Otoriteye direnme. Aile, öğretmen ve patron kaynaklı otoritelere her zaman direndiniz. İçinde yaşadığınız ve çalıştığınız toplumun normlarına uygun davranmıyorsunuz.

6. Herşeyi iyileştirmeye hazır olmak. Her zaman birşeyleri nasıl daha iyi yapabileceğinizi görüyorsunuz. Güçlü fikirleriniz var ve size sorulmasa bile birşeylerin nasıl daha iyi yapılabileceği ile ilgili görüş bildiriyorsunuz.

7. Önemsiz sohbetler yapmakta kötüsünüz. Çoğu insanı rahatlatan, önemsiz sohbetler yapmakta zorlanıyorsunuz. İlişki ve yakınlık kurmak için gerekli bu sosyal davranış tarzı size zaman kaybı gibi geliyor ve bundan rahatsız oluyorsunuz.

8. Çocukluğunuzda yaşıtlarınız tarafından kötü davranıldınız. Çocuk ya da gençken yoğun eleştirilere, alaylara ve yaşıt şiddetine bile maruz kalmış olabilirsiniz. Bu nedenle çok başarılı olma ve dünyaya değerli ve güçlü biri olduğunuzu kanıtlama azmine sahipsiniz.

9. Saplantılı. Birşeylere başladığınızda onu bırakamadığınız için saplantılı olduğunuz düşünülmüş olabilir. Kimsenin size bunun bir hastalık olduğunu söylemesine izin vermeyin. Tüm büyük girişimciler vizyonlarına tamamen kendilerini vermiş haldeydiler.

10. Yalnız ilerlemekten korkmak. İçinizdeki girişimci kendi başına gitmekten çok korkuyor - ama aynı zamanda bunu yapmamaktan da ürküyor. Bu korku toplumumuzda çok yaygındır çünkü girişimciliğin ‘iyi bir iş’ elde etmekten çok daha riskli olduğunu düşünürüz. Gerçekte ikisi de içlerinde dengesizlikler barındırır.

11. Gevşeyememe. Düşüncelerinizi durduramadığınız için akşamları uyuyamıyorsunuz. Rüyanızda bile fikirler görüyorsunuz. Sabah kalktığınızda, o fikirle uyanıyorsunuz ve bu sizi yapmanız gereken işten uzaklaştırıyor.

12. Normlara uymama. Her zaman kendiniz ile ilgili biraz garip hissettiniz. Diğer çoğu insandan farklı olduğunuz fikrine alışana kadar bu bir problem olabilir - ya da içinizdeki girişimciyi ortaya çıkarmak için sahip olmanız gereken motivasyondur.


Kaynak: Entrepreneur
Giriş
Kullanıcı adı
Şifre
Şifremi Unuttum Yenilenemek